Aktuell information om Coronaviruset Covid-19

Vi tar Corona på största allvar och har anpassat vår verksamhet efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det är viktigt för oss att du som gäst känner dig trygg hos oss och vi tar gärna emot dina frågor eller förslag. Här har vi samlat aktuell information angående pandemin.

Senaste uppdateringen:

All verksamhet är igång som normalt.
Uppdaterat 2022-01-03

Våra rutiner

  • Våra medarbetare har uppdaterade rutiner för städ och underhåll av både hotellrum och gemensamma utrymmen
  • Vi utför tätt och regelbundet desinficering av ytor som används ofta och av många såsom dörrhandtag, kortterminaler, hissknappar, stolar, bord, etc
  • Vi ökar möjligheten för god handhygien genom att se till att handsprit finns tillgängligt för både gäster och medarbetare

Visa omtanke – håll avstånd

  • Vi försöker planera för att köbildning inte skall uppstå och om det ändå gör det kommer det finns markeringar och instruktioner om hur vi köar men håller behörigt avstånd
  • I restaurangerna har vi glesat ut mellan borden och ökat antalet sittplatser utomhus
  • Vi har placerat ut ett antal påminnelseskyltar som uppmanar oss alla att hålla avstånd och hålla god handhygien för att ingen skall glömma bort det.
  • Gondolen som tar dig upp på Toppen kommer att gå och även här är kösystem och betallösningar anpassade för att minska risken för smittspridning

Fler riktlinjer för dig som besöker oss

Toppstugan

I vår strävan att erbjuda ett så tryggt besök som möjligt under covid-19 kommer du att hänvisas till ditt bord så snart det finns ett ledigt. I de fall vi har fler gäster än sittplatser kan du få vänta utanför stugan på din tur - detta för att undvika trängsel och köbildning. Vi hoppas och tror att detta kommer fungera bra, och att vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa en trygg och trevlig upplevelse i vår fantastiska Toppstuga på Funäsdalsbergets topp.

Kåvan Gästcenter

I Kåvans mysiga gästcenter kommer vi i år att behöva hjälpas åt för att skapa en så trygg och smittsäker miljö som möjligt. Därför kommer vi endast tillåta att en person per sällskap går in för att hitta ett bord till sitt sällskap - med hjälp från vår personal. Detta gäller även vid köp av liftkort. Vi kan i rådande läge inte erbjuda förvaring av väskor, skor och andra personliga ägodelar, men vi erbjuder förvaring på anvisade platser utomhus. 

I vår grillstuga på terrassen kan du köpa hamburgare, och även här gäller att en person får beställa till hela sitt sällskap. 

Grillplatser

På Funäsdalsberget finns det fyra fasta grillplatser med ved och vindskydd. Här kan du grilla medhavd mat, njuta av den friska luften och värma dig till mysigt sprakande från elden.

Matsäck

För dig som vill äta medhavd mat rekommenderar vi att ta med en spade och sittunderlag, då det finns det gott om fina platser att skotta sin egen lilla snögrop. 

Lunch på Hotell Funäsdalen

Hotell Funäsdalen når du med skidor via Gamla backen (även kallad Bybacken), som går ner till Gondolens dalstation. Därifrån tar du en kort promenad ner till hotellet, där det serveras lunch och finns möjlighet att värma tårna framför en brasa. Här finns också gott om toaletter. Mellan kl 15:00 – 17:00 erbjuds enklare tilltugg och varm/kall dryck. Slå dig ner framför någon av hotellets öppna spisar och njut.

Skidskolan

 1.  Vid symptom - stanna hemma! Här har skidinstruktören sista ordet, och om denne anser att barnet uppvisar symptom får barnet tyvärr ej delta. 

2. Avbokningsskyddet är uppgraderat - behöver du boka av får du hela beloppet tillbaka.

3. Vi sprider ut samlingsplatserna ordentligt.

4. Vi håller avstånd vid samlingar.

5. Endast en förälder tillåts lämna och hämta, och helst ser vi att barnen kommer fram själva till oss.

6. Fysisk kontakt undviks så långt det går. Därför kommer vi i år fokusera på att lära barnen att klara sig själva så långt det är möjligt. Vi kommer exempelvis att träna på att ställa sig upp själv och att ta liften utan hjälp.